Usynlig blokk

Luftambulansetjenesten HF har signert ny kontrakt for ambulanseflytjenester

Publisert 28. juni 2017 av Knut Haarvik

Helseforetaket Luftambulansetjenesten HF har i dag inngått avtale om kjøp av ambulanseflytjenester med Babcock Scandinavian Air Ambulance AB.

 

-Dette betyr at jobben med å skaffe Norges befolkning enda bedre ambulanseflytjenester fra sommeren 2019 er i rute, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell.

 

Avtalen som nå er signert innebærer at alle baser får nye kortbanefly av typen Beechcraft King Air 250. De åtte flyene leveres med nytt navigasjons- og innflygningsutstyr som gir økt sikkerhet for pasienter og mannskap. I tillegg forsterkes tjenesten med et raskt, jetfly med lang rekkevidde plassert på Gardermoen. Jetflyet kan frakte pasienter som trenger flere behandlere og mye tungt og plasskrevende utstyr, med seg. Rekkevidde og fart betyr også at pasienter fra Svalbard kan flys direkte til sykehus i hele Norge.

 

Babcock Scandinavian AirAmbulance AB er den største luftambulanseaktøren i Norden, og driver i dag luftambulanse for svenske og finske myndigheter, med syv ambulansefly og 14 ambulansehelikoptre.

 

-Vi kommer til å følge leverandøren tett for å sikre at utstyr, kvalitet og innhold er på plass og i tråd med vår bestilling når selskapet overtar drifta av ambulanseflyene våre om knappe to år, sier Juell.

 

Sykehusinnkjøp HF har hatt prosjektansvaret og bistått Luftambulansetjenesten HF med anskaffelsen og anbudsprosessen både juridisk og praktisk. Det er andre året på rad de to foretakene sammen gjennomfører en milliardanskaffelse på rett måte, til rett tid, med gyldig resultat.

 

Det er de regionale helseforetakene som betaler for all luftambulanse i Norge. Det gjelder både fly og helikopter. Årlig vil driften av ambulanseflyene koste 500 millioner kroner fra 2019, en betydelig økning fra dagens kostnader.

 

Kontrakten starter 1. juli 2019 og går til 2025 med mulig forlengelse til 2030.

 

 

Kontaktpersoner Luftambulansetjenesten HF:
Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF. Mobiltelefon: +47 926 53 078

 

For intervju eller andre spørsmål:

Kontakt Knut Haarvik, kommunikasjonsrådgiver Luftambulansetjenesten HF på mobiltelefon: +47 913 63 044 eller send e-post til kh@luftambulansetjenesten.no

 

Mer om Luftambulansetjenesten HF finner du på:

http://www.luftambulansetjenesten.no og Ambulanseflyanskaffelsen 2019 - 2030