logo Luftambulansetjenesten

FLY- OG HELIKOPTERBEREDSKAP

Svært fornøyd med høy og stabil tilgjengelighet

Luftambulansetjenesten har så langt i 2024 levert høy og stabil tilgjengelighet på både helikopter og fly.

Elin Åsbakk Lind
Publisert 16.05.2024
Helikopter i terreng

Foto: Luftambulansetjenesten, Andreas Hjert

Helikopterberedskapen har vært usedvanlig høy hele 2024

Sammen sørger piloter, leger, flysykepleiere og redningsmenn for at pasientene får en trygg og god spesialisthelsetjeneste utenfor sykehusene, når det haster.  

Samlet tilgjengelighet pr. april 2024 var 97,93 prosent på helikopter og 95,80 prosent på fly. Hvis man tar bort forhold som ligger utenfor operatørenes kontroll, så ligger tallene på 98,88 prosent på helikopter og 97,10 prosent på fly.

- Luftambulansetjenesten utgjør en viktig del av den akuttmedisinske kjeden, så dette er tall jeg er svært godt fornøyd med sier konstituert administrerende direktør Randi Spørck. 

Rekord for fly

Operatør på helikopter Norsk Luftambulanse AS har i hele 2024 levert en usedvanlig høy beredskap.

Her ble april den beste måneden hvor beredskapen var oppe i  99, 11 prosent innenfor operatørs kontroll. Hovedårsaken til de få utmeldingene som har vært på helikopter har vært teknisk vedlikehold.

Nesen på et gult ambulansefly

Foto: Luftambulansetjenesten

Mars ble rekordmåned for ambulansefly-beredskap

For operatør på fly Avincis Aviation Norway AS ble mars en rekordmåned med beste beredskapstall i en enkeltstående måned hele kontraktsperioden.  

Da var beredskapen 98, 61 prosent innenfor operatørs kontroll og også her var hovedårsaken til beredskapsavbrudd teknisk vedlikehold.